2012. január 24., kedd

Természetes testápoló otthon

Régebben olvastam egy blogon az olcsó szépségápolási szerekről és a kakaóvajról. Nekem nincs sok problémám a bőrömmel, se allergiám, de két szobatársnőmnek is volt anno egyszerre. Mellettük elgondolkodtam, hogy mennyi allergénnel vagyunk körülvéve, és milyen veszélyes mindenféle dolgokat egymással kevergetni. Szóval adott volt a kakaóvaj, mint ötlet. Naturkozmetikum, de a gyógyszertári verzió granulátum vagy por, azt meg magában elég nehéz értelmesen használni, és az illata is kicsit furcsa, nem mindenki szereti.

Ezért vettem egy formát (jégkockaforma tökéletes erre), beleszórtam a kakaóvajat. Tettem hozzá őrölt fahéjat és gyömbért. Feltettem a radiátorra melegedni. Mikor felolvadt, levettem, és lassan hűtöttem teljes dermedésig. Az eredmény: kézmelegre olvadó testápoló, ami ajándékba is tökéletes, nem utolsó sorban praktikus: szilárd formában szállítható, könnyen adagolható, teljesen természetes, kellemes illatú. Én karácsonyra szántam, de természetesen más fűszerekkel az illata is változtatható. Remélem hasznos volt az ötlet!

Magánvélemény a bőr védelmében

Kicsit másként tekintek a bőrre, mivel elég sokat kellett az emberről magáról, vagy a bőrbetegségekről tanulnom. Épp ezért állok értetlenül az előtt, hogy szép bőrű lányok miért kennek annyi mindent feleslegesen magukra. 1. sminkalap 2. alapozó  3. pirosító 4. púder az "alap" (korrektor, bronzosító, highlighter és egyéb dolgok, sokáig folytathatnám). 1. a hidratál hogy ne szárítson az alapozó 2. egyenletes alapot ad 3. visszaadja az eredeti piros színt 4. fixál-mattít. Azt hiszem ebből látszik mi a problémám: felkenni 4 réteget a "természetes" hatásért. Hibátlan bőr esetén.
Azért 2-3 rétegnyi anyag már eléggé lezárja a bőrt. Akármennyire természetes, nem tud beszívódni minden (gondoljunk csak bele, mennyi mindent letörölünk magunkról este). A dolgok maradékai vékony filmréteget képeznek, ami megbolygatja a normális folyamatokat: a zsír-faggyú nem tud távozni, nehezebben szívódik fel bármilyen hidratáló anyag.

Félreértés ne essék, nem a festés ellen vagyok. Megfelelő helyre, megfelelő körülmények mellett én is szívesen használok ennyi mindent a szép eredményért. De minden egyes nap, tökéletes bőr mellett, mikor a szép bőr tökéletes sminkalap... Szerintem felesleges

Minden lánynak van szinte bőrhibája, jön az ellenvetés. Picit merüljünk el magunkban: mennyi időt szánunk naponta a pattanásaink elfedésére? 10-20 percet? És mennyit a tényleges ellátásra? 2-5-öt? Ez azért elgondolkoztató. Talán ezen kellene változtatni inkább, és nem többet rétegezni...

Essence nagybevásárlás

Már hetek óta vártam rá... Az Essence tél végi leárazására. És itt van, és mennyi mindent vettem...
299 Ft-ért darabja (kivétel a tusecset)
Az Essenceről elég sok helyen lehet olvasni -általában jót-, de sajnos mint bármilyen más márkánál is, vannak erősebb és gyengébb termékek is. Én pedig nem szívesen adok úgy ki pénzt, hogy utána a kukában végezze (a pénz és a sminkcucc is). Szóval leárazásokkor bevásárolom az eddig tisztes távolságból szemlélt dolgokat, tesztelek és utána szívesebben veszem meg a teljes áras színt/terméket is. Hogy ne beszéljek félre, máris pár infó magáról a leárazásról: ettől a héttől vannak kitéve, de már mostanra szétkapkodták (komolyan, a Mester utcai Rossmannban két óra leforgása alatt 20%-a elfogyott a kirakott készletnek). Tehát tessék sietni, a slágertermékek már így is elfogytak (spirál, tus).
A fenti termékekről pár gondolat: a zselés tusok minden pénzt megérnek, a szájfény-szett is nagyon szép, a szempillaspirál-szemhéjpúder-fedőlakk kombó nap mint nap jó szolgálatot fog tenni. A körömfestő toll viszont... Azoknak ajánlom akik szeretnek az idegtől felrobbanni. Jó ötlet, de a megvalósítás: borzalom. Totál életképtelen. Gondolom ezért van leárazva az összes...

Lush Coalface teszt

Kicsit félek az ilyen agyonhypeolt arcápolóktól, mert eddig nekem szinte mindegyik nagy csalódás volt. Főleg, hogy az ember egy-egy új termék tesztelésekor nem kevés pénzt ad ki olyasmire, amit potenciálisan nem használ többet, ha nem jó… (ugye ismerjük a majd egyszer jó lesz valamikor valamire felkiáltással polcon hagyott, és soha többet nem használt flakonok történetét…?) Szóval nehezen vettem rá magam, igyekeztem is kis mennyiséget venni.
A termék első ránézésre is nagyon szimpatikus. Nagyon praktikusnak tartom a szappan kiszerelést, de itt aztán még inkább kijön annak minden előnye (elég egy papírdarabba csomagolni szárazon, és meglepően könnyen akármilyen méretűre vágható) Egyedül a csillámot nem igazán értem a tetején. A szénnek nincs ilyen színe, és vágva sem látszik… Állagra érdekes: mintha elolvadna már víz nélkül is az ember kezében, bevizezve viszont éppen nem akar olvadni.
A lényeg: nagyon kellemes, mert van egy kis radírozó hatása, és úgy néz ki tőle az ember, mintha éppen a kéményből pattant volna ki. A hatása hasonló először, mint bármelyik másik zsíros arcra használható szernek: matt, bár az orrom még így is kicsit fényes maradt, de rájöttem már hogy az én bőröm sosem lesz normális típusú semmivel. Az igazi előnye később mutatkozik: ezt a hatást órákon keresztül tartja. Na ez már döfi! A másik nagy előnye, hogy nem indul meg a reflexes zsírtermelés, mint más szereknél.
Végeredményben jó vételnek tartom, bár nem tudom milyen hamar fog elfogyni.

update: nagyon gyorsan fogy...